Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Κυλλήνη - Καυκαλίδα



Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Φάροι από μόνοι τους είναι ένα θέμα που ελκύει το ενδιαφέρον όλων των ειδών τέχνης , όχι μόνο της ζωγραφικής και της φωτογραφίας, αλλά και της λογοτεχνίας , της ποίησης και του κινηματογράφου , γιατί πίσω από τους επιβλητικούς πέτρινους τοίχους τους , τούς διαβρωμένους από την αλμύρα , κρύβουν δύναμη , μυστήριο , μοναξιά , περιπέτεια και συγχρόνως απέραντη γαλήνη. 
 Εγώ θα σας ξεναγήσω στο δικό μας φάρο που είναι στο νησάκι της Καυκαλίδας στο δυτικότερο σημείο της Πελοποννήσου στο Ιόνιο Πέλαγος, λίγο πιο έξω απο την Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, με φόντο το όρος Αίνος της Κεφαλλονιάς κατασκευάστηκε το 1906 με ύψος
πύργου 15 μέτρα και εστιακό ύψος 19 μέτρα.
Θα μπορούσα να γράφω ώρες, να χαλάσω τόνους "μελάνι", όμως θα προτιμούσα να δημιουργήσετε εσείς, τους δικούς σας ήρωες, με τη δική σας φαντασία.
 Υ.Γ "Όσο θα υπάρχουν φάροι, το ταξίδι, συνεχίζεται...









































































































4 σχόλια:

  1. Υπέροχο κτίσμα!!
    Οι φάροι γενικά είναι πολύ ενδιαφέροντα κτίσματα.
    Το προσέγγισες με εξαιρετικό τρόπο. Μπράβο!
    Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ένα εναέριο βίντεο από το συγκεκριμένο φάρο: https://www.youtube.com/watch?v=CXO5k0-XySs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκινητική προσέγγιση. Εκεί πήγαινε η γυναίκα μου παιδί με τον θείο της που ήταν φαροφύλακας στον συγκεκριμένο φάρο και έκανε τις διακοπές της πριν από 50 χρόνια. Καταλαβαίνετε τις αναμνήσεις που της προκάλεσε το φωτογραφικό υλικό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή